Menu

Welkom


 Advies oversluiten hypotheek

De maandlasten van uw hypotheek vindt u wel erg hoog en u komt voor diverse kosten te staan. Denk eens aan b.v. de studie van uw kinderen, u wilt gaan verbouwen of toch die schitterende auto kopen.

 

Via de diverse media en reclames, wellicht wordt u regelmatig ’s avonds gebeld, hebt u uw “droomhypotheek” gevonden. U kunt nu precies gaan doen wat uw plannen waren en dat tegen nog lagere maandlasten ook!

 

Ziet u de addertjes onder het gras? Waarschijnlijk niet, want het advies wat u hebt gekregen is toch schitterend? Maar helaas, BFA heeft in de praktijk al te vaak meegemaakt dat niet uw belang voorop staat, maar die van de financierder en/of tussenpersoon.

 

U eet, onbedoeld vaak, een deel van uw huis op door een hogere financiering aan te gaan. Een bestaande (kapitaal-)verzekering wordt vaak afgekocht (wat de eerste 10 jaar veel geld kost) en er wordt een nieuwe verzekering afgesloten. U bent ouder geworden, zodat de risicopremie voor het verzekerd kapitaal weer een stuk hoger is dan wat u voorheen betaalde.

 

Ook zijn de kosten die met oversluiten hypotheek gepaard gaan behoorlijk hoog. Zo zal er waarschijnlijk opnieuw getaxeerd moeten worden. Bij de aflossing van uw huidige hypothecaire lening zult u in de meeste situaties een boeterente moeten betalen en u betaalt opnieuw¬†advieskosten¬†voor de hypothecaire lening. Het mee financieren van de kosten kan mogelijk zijn, maar de rentekosten hierover zijn fiscaal niet aftrekbaar. U krijgt opnieuw te maken met de notaris voor het laten passeren van een hypotheekakte. Zo kunnen alle kosten bij elkaar al snel oplopen tot vele duizenden euro’s. Dit kan vaak anders en scheelt u al gauw meer dan diezelfde duizenden euro’s!

 

BFA kan u hierbij van dienst zijn. Door zijn deskundigheid en onafhankelijkheid, kunt u verzekerd zijn dat u een gedegen en afgewogen advies krijgt. Alleen als u echt voordeliger uit bent, kan het oversluiten van uw hypotheek de moeite waard zijn.